Telair Dual Clima 8400H snelste koel in Pro-Mobil test.

Dual Clima 8400 H snelste in Promobil-test.

beste_camper_caravan_airconditioner_Telair_dualclima_testHet gerenommeerde Duitse tijdschrift Promobil heeft recent een vergelijkende test uitgevoerd onder airco’s.  Daarbij werd ook de Teleco Dual Clima 8400 H getest. De test bevestigde wat wij al wisten. Namelijk dat de 8400 H op een doeltreffendere manier koelt dan zijn concurrenten. En dat voor een airco die als enige
in zijn soort is uitgerust met een warmte-pomp en dus ook een verwarmingsfunctie heeft, daarbij is de 8400 H in aanschaf ook nog eens 20% goedkoper dan airco’s van andere bekende merken.

Oordeel Promobil:

“De nieuwe airconditioner Dual Clima 8400H koelt veel sneller en dankzij het bijzonder doeltreffende ventilatiesysteem bereikt de koele lucht elke hoek van het camper-interieur. Bij de aantrekkelijke prijs is ook de verwarmingsfunctie met warmtepomp inbegrepen”.

 Zo werd getest:

De test, waarbij airco’s met soortgelijke techniek werden vergeleken, is gedaan in de z.g. klimaatkamer van EDAG telair_airco_camper_snel_koel(Automotive Engineering Experte International) in Fulda. Dit is een Duits bedrijf dat internationaal erkend is vanwege de geavanceerde ruimte waar het bedrijf over beschikt.

Rij een Nexxo Time 660 t, een halfintegraal camper van 6.80 meter lengte, naar binnen en boots vervolgens een typische warme zomerdag in Italië rond het middaguur na. Dat komt neer op een temperatuur van 35 graden en een luchtvochtigheid van 55%.

Je laat de camper 14 uur staan, sluit dan alle ramen en deuren en stelt de airco op zijn maximale capaciteit in.

Uit de op verschillende vastgestelde tijdstippen gemeten resultaten blijkt dat de 8400 H de ingestelde temperatuur sneller bereikt. Daarbij laat de Dual Clima een regelmatig verloop en een constante lijn zien met een optimale prestatie.

meer informatie www.telecobenelux.eu