TELECO UPDATE INFORMATIE MEI 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

op 01-05-2019 is de frequentie waar diverse Teleco antennes ASTRA3 (23.5) mee vinden gewijzigd, waardoor de betreffende antennes deze satelliet niet meer kunnen vinden. Om dit op te lossen, dient een software-update te worden uitgevoerd op de controlunit van uw antenne. 
 
In principe verwijzen wij u naar een servicedealer van Teleco voor het uitvoeren van deze update. Servicedealers zijn te vinden via deze link. 
Uiteraard zijn er waarschijnlijk kosten verbonden aan deze update aangezien er geen hardware matige problemen zijn met het systeem.
 
Indien u uw apparatuur zelf wilt updaten*, vindt u hier de link naar de softwarepagina van Teleco.
 
Satellietzoeker DSF80/DSF80E, DSF90/DSF90E 
Wanneer u een halfautomatische schotel of handmatige schotel heeft in combinatie met een DSF80(E) of DSF90(E)  dient u de handleiding te volgen die te vinden is via deze link De software en handleiding voor updaten zijn beiden te vinden op de softwarepagina van Teleco. (zie boven in deze e-mail. 
 

 

 

Automatische antennes: 
Wanneer u een automatische antenne op het dak van uw voertuig heeft én handig bent met computers, kunt u desgewenst een software update zelf uitvoeren op uw systeem. 
U heeft hiervoor een USB A/B kabel nodig en de software van de website van Teleco. Let er op dat voor ieder type antenne verschillende software beschikbaar is, en dat een fout niet altijd omkeerbaar is zonder hulp van een servicestation.
 
 

Wanneer u handig bent met computers, kunt u desgewenst een software update zelf uitvoeren op uw systeem. Benodigdheden:

Windows computer & USB A/B kabel

 

 

 

 

 

 

Wanneer u beslist uw antenne zelf te updaten* , volgt u onderstaande procedure: 
 
Voor Ligt/Classis/Easy antennes (Flatsat en Magicsat) gebruikt u de EASY updater: 
Voor TELESAT antennes gebruikt u de TELESAT updater:
 
Heeft u een ander model dan bovengenoemd, bijvoorbeeld Internetsat of EASY SKEW, etc, dan kiest u uiteraard de juiste software op de bovengenoemde pagina in plaats van bovengenoemde voorbeelden.
 
Procedure: 
  • Download de software;
  • Installeer de software op de computer (Windows) en start deze;
  • Sluit de USB kabel pas aan als daar om gevraagd wordt.
  • De software leidt u door het gehele updateproces en geeft aan wanneer een kabel moet worden aangesloten, of wanneer een bepaalde actie moet worden ondernomen.
 
*LET OP! Er kan helaas geen ondersteuning door Teleco of Karman Trading worden gegeven wanneer de update niet door een servicestation wordt uitgevoerd. 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
LET OP onderstaande is enkel van toepassing indien de update van een automatische antenne niet in een keer lukt: 
 
Software update wordt goed doorlopen, maar antenne vindt de satelliet nog niet: 
    In dit geval heeft de software óf een verkeerde satellietlijst geladen, óf er is iets anders aan de hand wat niet met software te maken heeft.
    Oplossing: Volg de procedure voor het updaten van de antenne via een uitgebreide software-update zoals hier beneden is aangegeven óf neem contact op met een van de Teleco service stations voor het maken van een afspraak: Servicedealers zijn te vinden via deze link.
 
Software update wordt wel of niet goed doorlopen maar op het wandpaneel staat een error code ER4 of ER5:
    ERR 4     firmware Flatsat on Telesat hardware    oplossing: download de juiste TELESAT software en doe de procedure opnieuw
    ERR 5     firmware Telesat on Flatsat hardware    oplossing: download de juiste FLATSAT software en doe de procedure opnieuw
 
De software update wordt afgebroken met de melding dat de controlunit software niet wordt herkend: 
    Oplossing: Volg de procedure voor het updaten van de antenne via een uitgebreide software-update zoals hier beneden is aangegeven óf neem contact op met een van de Teleco service stations voor het maken van een afspraak: Servicedealers zijn te vinden via deze link.
 
Uitgebreide software update (indien hierboven is aangegeven dat dit moet worden uitgevoerd.) 
 
    In dit geval dient de software op andere wijze te worden uitgevoerd. Dit is een procedure die is voorbehouden aan dealers en servicedealers.

    We vinden het geen probleem om u de procedure hiervoor te sturen. Echter roept deze vaak vragen op, waarbij de servicedealers op de hoogte zijn van de antwoorden.  
    Mocht u beslissen de update zelf uit te voeren, dan is het belangrijk te weten dat we geen service en ondersteuning hierop kunnen leveren, behalve aan de dealers. 
 

Om de update uit te voeren, dient u de handleiding exact te volgen. 
Op het moment dat u in scherm bent waar de firmware en database kan worden gekozen, dient u de database te wijzigen, zo dat deze de posities op uw wandpaneel overeenkomen met de posities op uw scherm. Wanneer u een paneel heeft met 7 satellieten, dan is het belangrijk dat de eerste 7 posities overeenkomen met uw wandpaneel OF met de posities die u zelf wenst te gebruiken. (bijvoorbeeld in het geval van Joyne)

*LET OP! Er kan helaas geen ondersteuning door Teleco of Karman Trading worden gegeven wanneer de update níet door een servicestation wordt uitgevoerd.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]