Frequently Asked Questions

freuqently asked questions

TELECO (10)

Het bereik van uw schotelantenne is voornamelijk afhankelijk van de maat van uw schotelblad.

Teleco heeft verschillende antennes, met verschillende maten schotelbladen. Over het algemeen 65- en 85 cm. Nederlandse en Vlaamse kanalen worden uitgezonden via Astra 3B. U kunt in onderstaand plaatje het maximale bereik van uw antenne zien met deze twee (65,85) gegevens.

Footprint bereik Astra 3B 23.5 graden

Footprint bereik Astra 3B 23.5 graden

De bovenstaande image geeft een grof idee waar u met uw antenne bereik heeft. Maar er is meer van belang. Uiteraard zijn zaken als installatiewijze en SKEW instellingen ook belangrijk voor ontvangst van het maximale signaal van de satelliet. Daarnaast is er een verschil in antennes van Teleco qua bladgrootte binnen de 65/85 ranges. Zo zijn FLATSAT EASY antennes iets groter dan FLATSAT CLASSIC EASY antennes of TELESAT antennes. Hetzelfde geldt voor halfautomaten:

Onderstaande volgorde geeft de antennes weer van groot naar klein schotelblad. (Dus bovenaan de schotels met het grootste bereik):

 • FLATSAT EASY 85; VOYAGER G3 (Digimatic) 85      91 x 85 cm
 • TELESAT 85; FLATSAT CLASSIC 85; MOTOSAT (Digimatic) 85       85 x 78 cm
 • FLATSAT EASY 85; VOYAGER G3 (Digimatic) 85       72 x 67 cm
 • TELESAT 65; FLATSAT CLASSIC (Easy) 65; MOTOSAT (Digimatic) 65       63,5 x 59 cm

Bent u zich aan het oriënteren voor een nieuwe antenne? Houdt er dan goed mee rekening waar u op vakantie gaat. Wanneer u bijvoorbeeld veel naar Zuid Spanje, of naar Portugal reist, kiest u eerder voor een Flatsat Easy antenne dan voor een Flatsat Classic of Telesat.

Heeft u al een antenne, maar zou u deze liever iets groter wensen?

Alle 65cm antennes kunnen worden omgebouwd naar 85cm, Daarnaast is het ook mogelijk een Classic antenne uit te rusten met een schotelblad van een Easy. Vraagt u onze dealers naar de mogelijkheden van deze ombouwsets.

Categorie: TELECO

Uw antenne moet waarschijnlijk worden aangepast aan een andere DisEcQ volgorde. Met het volgende document kunt u de instelling wijzigen:

CHANGE SMART CONFIGURATION TELECO ANTENNA

Categorie: TELECO

Wanneer uw schotelantenne geen satelliet vind zijn er verschillende mogelijkheden:

 • De schotelantenne vind één of enkele satellieten niet.
 • De schotelantenne vind geen enkele satelliet. (test dit)

Check eerst of u zich binnen het bereik van de satellieten bevind. Raadpleeg hiervoor eventueel ons antwoord op de vraag: Wat is het bereik van mijn schotelantenne

De schotelantenne vind een of enkele satellieten niet.

Wanneer de schotelantenne een enkele satelliet niet vind en u bevindt zich binnen het bereik van de satelliet, dient u hoogst waarschijnlijk enkel uw antenne te updaten. Zie daarvoor onze FAQ – Hoe update ik mijn…..Telesat / Easy…..

De schotelantenne vind geen enkele satelliet.

Wanneer de antenne geen enkele satelliet vind, en u bevindt zich wel binnen het bereik van de satellieten, betekent dit dat er geen (juist) signaal vanaf de LNB naar de controlunit wordt gezonden. Dit kan liggen aan de volgende zaken:

 • Connectie onderbreking/slechte connectie, bijvoorbeeld door slechte coax bekabeling of connectoren;
 • Defecte of verkeerd afgestelde LNB;
 • Vervormd schotelblad (U kunt dit testen door het schotelblad los te draaien en op een vlakke ondergrond te leggen. Alle randen van het schotelblad moeten de vlakke ondergrond raken.)
 • Defecte controle unit (te constateren door een servicedealer)

U bevindt zich in het Zuid-Oosten of Zuid-Westen van Europa en de antenne vind geen satelliet of heeft een slecht signaal.

Hoe meer u zich naar de randen van het bereik van de satelliet begeeft, hoe zwakker het signaal van de satelliet naar uw antenne. Wanneer uw antenne thuis prima werkte, maar op uw vakantieadres niet meer, dan kunnen er allerlei zaken meespelen die de ontvangst van uw antenne beïnvloeden.

Begeeft u zich in gebieden als Portugal, Spanje (Zuid- westen) of juist zuid Italie of nog oostelijker (Zuid-Oosten) dan speelt er nog meer mee. In deze gebieden dient u namelijk ook de SKEW instelling van uw LNB te veranderen zodat deze precies goed is afgesteld om op de meest effectieve wijze het signaal van de satelliet op te vangen. Bij antennes die geen automatische SKEW instelling hebben, zoals de Flatsat Easy SKEW antenne dat heeft, dient u de LNB handmatig in de juiste positie te veranderen.

LNB-SKEW instelling

Een handige tool om de instelling van uw LNB te vinden vindt u via deze link. Vul het land en de stad in waar u zich bevindt en klik op ‘calculate’. Wanneer u zich bijboorbeeld in Lissabon bevind, ziet u dat de LNB-SKEW instelling -33,93 graden moet zijn. U draait de LNB dan op de wijze zoals rechts aangegeven in onderstaande afbeeldigLNB-SKEW instellingCategorie: TELECO

Astra 23 stuurt sinds kort de NID-gegevens op een andere manier door, waardoor de DSF80 deze niet meer lees / herkent.

De DSF80 werkt op dit moment nog steeds goed, maar de SAT OK led licht niet meer op. Om de satelliet goed te kunnen vinden, dient u op de DSF80€ te vertrouwen op de rode ledbalkjes die de hoeveelheid signaal aangeven. Wanneer u de DSF80 heeft uitgericht met een maximaal aantal LED-blakjes, is de antennegoed uitgericht. Door het nieuwe NID-signaal, brand helaas de LED OK verlichting niet meer, maar wanneer u de DSF80(E) op dit moment uitschakeld, kunt u TV kijken zoals u dat gewend bent.

De DSF80(E) is een DVBS satellietzoeker. Omdat er op dit moment nog steeds een DVBS frequentie aanwezig is op ASTRA3 (23.5) is het nog steeds mogelijk de DSF80(E) zoeker te gebruiken. Helaas weten we niet precies óf en wanneer de laatste DVBS frequentie van de satelliet wordt verwijderd.

De DSF80(E) is helaas niet meer volledig bruikbaar voor de EUTELSAT 5W satelliet, omdat de footprint voor DVBS een groot gedeelte van Nederland, Belgie en Frankrijk niet meer dekt. Wilt u toch deze satelliet kunnen blijven gebruiken (vooral voor Franse zenders) dan heeft u een DVBS2 zoeker nodig. (zoals bijvoorbeeld de DSF90 of de DSF90E

Categorie: TELECO

Het updaten van een Teleco TELESAT controlunit

In principe verwijzen wij u naar een servicedealer van Teleco voor het uitvoeren van deze update. Servicedealers zijn te vinden via deze link. Uiteraard zijn er waarschijnlijk kosten verbonden aan deze update aangezien er geen hardware matige problemen zijn met het systeem.

Er zijn verschillende redenen om een softwareupdate te willen uitvoeren op een TELESAT controlunit:

Standaard software update:

Indien uw antenne sommige satellieten wel vind, maar niet alle satellieten, is een standaard software update vaak mogelijk. (Dit komt voor wanneer satellietfrequenties gewijzigd zijn op de satelliet, die gebruikt worden voor het zoeken door uw antenne.)

Wanneer u een Easy of Telesat systeem heeft én handig bent met computers, kunt u desgewenst een software update zelf uitvoeren op uw systeem. U heeft hiervoor een USB A/B kabel nodig en de software van de website van Teleco welke te vinden is via deze link. Let er op dat voor ieder type antenne verschillende software beschikbaar is, en dat een fout niet altijd omkeerbaar is zonder hulp van een servicestation.

 • Download de software;
 • Installeer de software op de computer en start deze;
 • Sluit de USB kabel pas aan als daar om gevraagd wordt.

 De software leidt u door het gehele updateproces en geeft aan wanneer een kabel moet worden aangesloten, of wanneer een bepaalde actie moet worden ondernomen.

Uitgebreide software update:

Indien er een uitgebreidere update moet plaatsvinden om bijvoorbeeld één van de volgende redenen verwijzen wij u hoe dan ook naar een servicestation:

U wilt HD zenders ontvangen, maar Astra 23.5(3) staat niet genoemd op het wandpaneel. (Een softwareupdate is wel mogelijk, maar hiervoor moet u verder in het menu, want enkel de bedoeling is voor servicestations.)

 • U heeft een ouder type schotel zonder EASY blackbox. Bijvoorbeeld Magicsat Digital.
 • Er is een storing op het systeem, waardoor de antenne zich op geen enkele satelliet richt.
 • Er zijn andere storingen met het systeem die niet met het richten van de satelliet te maken hebben. Bijvoorbeeld foutmeldingen, blokkades etc..

LET OP! Er kan helaas geen ondersteuning door Teleco of Karman Trading worden gegeven wanneer de update níet door een servicestation wordt uitgevoerd.

Teleco Telesat automatische schotel satelliet antenne
Categorie: TELECO

Het updaten van een Teleco Magicsat Super Digital.

Wij raden aan updates te laten faciliteren door één van de vele Teleco servicestations in de Benelux. U kunt deze vinden onder het kopje dealers op deze website.

Voor de handige computeraar is het eventueel mogelijk zelf de updates uit te voeren. We hebben hiervoor onderstaande handleiding beschikbaar. Belangrijk om te weten is, dat updates die niet worden gedaan door een Teleco Servicestation worden niet ondersteund door Teleco of Karman Trading.

UPDATE MAGICSAT SUPER DIGITAL TELECO

Wanneer de reden voor het updaten van uw Teleco Magicsat SuperDigital het feit is, dat deze Astra 23.5 (Astra 3) niet vind, is onderstaande van toepassing. Indien er een andere reden is, adviseren wij u contact op te nemen met een van de servicestations.

Per 17/03/2015 zijn de criteria van Astra 23.5 gewijzigd voor de SUPER DIGITAL systemen van Teleco. Om Astra 23.5 te kunnen vinden dient u het volgende te doen:

In dit system kan de criteria enkel handmatig worden ingevoerd met behulp van de volgende instructies:

 1.  “Main menu” druk ok
 2.  “Setup menu” druk ok
 3. “Antenna/satellite configuration” druk ok
 4.  “Satellite configuration” druk ok
 5.  “Edit the satellite list” druk ok
 6.  Selecteer de satelliet “Astra3   23,5° EAST” en druk ok
 7.  druk op de button:
 8.  Vul de volgende gegevens in:
Transponder:    11836Polarization:      HorizontalSymbol Rate:     27500FEC:                       5/6TS ID:                    03207 
Categorie: TELECO

Het updaten van een Teleco EASY controlunit

In principe verwijzen wij u naar een servicedealer van Teleco voor het uitvoeren van deze update. Servicedealers zijn te vinden via deze link. Uiteraard zijn er waarschijnlijk kosten verbonden aan deze update aangezien er geen hardware matige problemen zijn met het systeem.

Er zijn verschillende redenen om een softwareupdate te willen uitvoeren op een Easy controlunit:

Standaard software update:

Indien uw antenne sommige satellieten wel vind, maar niet alle satellieten, is een standaard software update vaak mogelijk. (Dit komt voor wanneer satellietfrequenties gewijzigd zijn op de satelliet, die gebruikt worden voor het zoeken door uw antenne.)

Wanneer u een Easy of Telesat systeem heeft én handig bent met computers, kunt u desgewenst een software update zelf uitvoeren op uw systeem. U heeft hiervoor een USB A/B kabel nodig en de software van de website van Teleco welke te vinden is via deze link. Let er op dat voor ieder type antenne verschillende software beschikbaar is, en dat een fout niet altijd omkeerbaar is zonder hulp van een servicestation.

 • Download de software;
 • Installeer de software op de computer en start deze;
 • Sluit de USB kabel pas aan als daar om gevraagd wordt.

 De software leidt u door het gehele updateproces en geeft aan wanneer een kabel moet worden aangesloten, of wanneer een bepaalde actie moet worden ondernomen.

Uitgebreide software update:

Indien er een uitgebreidere update moet plaatsvinden om bijvoorbeeld één van de volgende redenen verwijzen wij u hoe dan ook naar een servicestation:

U wilt HD zenders ontvangen, maar Astra 23.5(3) staat niet genoemd op het wandpaneel. (Een softwareupdate is wel mogelijk, maar hiervoor moet u verder in het menu, want enkel de bedoeling is voor servicestations.)

 • U heeft een ouder type schotel zonder EASY blackbox. Bijvoorbeeld Magicsat Digital.
 • Er is een storing op het systeem, waardoor de antenne zich op geen enkele satelliet richt.
 • Er zijn andere storingen met het systeem die niet met het richten van de satelliet te maken hebben. Bijvoorbeeld foutmeldingen, blokkades etc..

LET OP! Er kan helaas geen ondersteuning door Teleco of Karman Trading worden gegeven wanneer de update níet door een servicestation wordt uitgevoerd.

teleco flatsat smart disecq classic automatische schotel satelliet antenne Classic Easy
Categorie: TELECO

Het updaten van een Teleco FORCE HD receiver.

Wij raden aan updates te laten faciliteren door één van de vele Teleco servicestations in de Benelux. U kunt deze vinden onder het kopje dealers op deze website.

Voor de handige computeraar is het eventueel mogelijk zelf de updates uit te voeren. We hebben hiervoor onderstaande handleiding beschikbaar. Belangrijk om te weten is, dat updates die niet worden gedaan door een Teleco Servicestation worden niet ondersteund door Teleco of Karman Trading.

De nieuwste software voor de Teleco FORCE HD receiver, waarin ook de FASTSCAN functie is inbegrepen, is te downloaden via de website van Teleco via deze link

Voor het updaten van de Force HD receiver dient u de betreffende software op een USB stick te zetten en te installeren volgens de volgende handleiding:

Update Force HD_inglese

FORCE HD receiver TELECO
Categorie: TELECO

Het Updaten van een digitale satellietzoeker DSF80 / DSF80E

Wij raden aan updates te laten faciliteren door één van de vele Teleco servicestations in de Benelux. U kunt deze vinden onder het kopje dealers op deze website.

Voor de handige computeraar is het eventueel mogelijk zelf de updates uit te voeren. We hebben hiervoor onderstaande handleiding beschikbaar. Belangrijk om te weten is, dat updates die niet worden gedaan door een Teleco Servicestation worden niet ondersteund door Teleco of Karman Trading.

Via onderstaande link download u de handleiding voor het updaten van de DSF80 of DSF80E

DSF80E_UPGRADE_CRITERIA_Guide_NL

DSF80E digitale satellietfinder
Categorie: TELECO
Tags: dsf80, teleco, update

Kan de software van mijn Teleco systeem gewijzigd worden voor een nieuwe satelliet?

Bij oudere Teleco systemen kan het voorkomen dat een satelliet nog niet in de lijst voorkomt van te kiezen satellieten. Op het moment dat Canal Digitaal zenders werden verplaatst naar Astra3, waren er bijvoorbeeld oudere antennes, die deze satelliet nog niet in de lijst hadden staan. Nu in Juli 2017 is ook de provider JOYNE online gegaan op de satelliet EUTELSAT 9B.

Teleco is flexibel voor wat betreft de update van software, waardoor u ook op oudere systemen zowel DVBS (zolang als er DVBS frequenties op deze satelliet beschikbaar zijn) als DVBS2 zowel Astra3 als Eutelsat 9 kunt ontvangen door enkel een softwareupdate uit te voeren.

Vanaf 27 Juli is er op de  Teleco website op de softwarepagina een update beschikbaar waarmee uw dealer middels een uitgebreide softwareupdate (met unlockcode) uw satellietlijst kan wijzigen.

Ga naar onze dealerpagina om een servicedealer te vinden in uw omgeving die de update kan uitvoeren.

Categorie: TELECO